Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down

Otteluraportit Empty Otteluraportit

Post by blind Thu Oct 13, 2016 1:48 am

Tuplaotteluraportti 6.Divisioonasta Nilkkatulehduksen ja Helsinki Metro Chiefsien väliltä.

Vuorovierailulle lähdettiin väsynein kiveksin. Aamuinen ottelu HC ESPoneja vastaan Lauttasaaren luonnonjäällä oli ollut tiukkaa maalijuhlaa jossa puristettiin mailaa ja pakaroita. 5-6 voiton jälkeen itseluottamus oli vähintäänkin ylimitoitettu kun bussissa puhuttiin jo kesän varausvuoroista.
Metro Chiefs tuli molempiin otteluihin myös erisuuruisena ennakkosuosikkina myös johtuen Nilkkatulehduksen historiasta noin yleensä ottaen. Mutta lisäksi on hyvä tietää metron Islandermaisesta kunniakkaasta historiasta 1.divisioonassa ja lukuisista kannuista, joita tosin ei ole nosteltu ihan nuorempien fanien muistoissa.

Itse peliin:

Nilkkatulehdus sai unelma-alun peliinsä kestettyään koko ensimmäisen erän maaleitta Tattarisuon Beaver Arenalla. Toisen erän alun nopean ja kauniin kuvion päätteeksi Monterosso saatiin kiekko mukanaan vastustajan maalliin. Samalla tiukka viisikkopeli ja nöyrä yritys pelata joukkueena täysin katosivat. Ajassa 53:12 Monterosson kuulttiin pitävän jäähyaitiossa viiden minutin monologia Dalin luovuttamisesta jo vasta kuudennen takaiskumaalin jälkeen.
Loppupeli haettiin kovia pommeja vahingoittamistarkoituksessa. Vastustajat ymmärsivät olevan parempi heittää hanskat kasvotusten maahan, kuin odottaa sucker punchia keskialueella tai ehkä parkkipaikalla. Vaikka HCN pelasikin koko erän vajaalla, oli vastustajalla silti suuria vaikeuksia hahmottaa ettei kukaan aja selkään.
Monterosso viimeisteli kypärätempun totuttuun tyyliin jälleen siinä vaiheessa, kun maallikoillekkin on selvää ettei ole enää mitään voitettavaa. Nelikkö keräsi ennätykselliset 57min jäähyjä. 3-7.

Seuraavana päivänä joukkue matkusti vieraaksi Helsinki Metro Chiefsien kotihalliin - Vantaalle.

Nimettömän lähteen mukaan draamailu alkoi jo aamujäällä: poliisilupaus Salvador Dalin puettua päällensä numeron 87. Etenkin Islanderin menestyksellä ratsastavan Thomas Laterin ollessa erityisen osuvasti ilkeä. Vartin jälkeen Salvadorin joutuessa yleisen tönimisen kohteeksi homottelun saattelemana päätettiin (optimistisesti ylivoimaan keskittyneet) tunnin harjoitukset keskeyttää, jokaisen poistuessa omille tahoilleen nauttimaan proteiinipirtelönsä Tiksin baarikadulla.

Ensimmäinen erä oli jännittävä edustaessaan eräänlaista tuntematona anti-jääkiekkoa ulkoavaruudesta, päättyen takaa-ajo lukemiin 5-0. Pukukoppi myyrämme Primadonnan mukaan yhteishenki ei sanottavasti korjaantunut erätauolla, missä Dalia odotti hirtetty pingviini. Kun voittoa varten hankittu kaljakori alkoi tyhjentyä ja Salvador sai selittämättömiä itkukohtauksia joita Monterosson lohduttaminen osoittelemalla ei hillinnyt, päästiin seuraavaan erään hieman myöhässä.

Toiseen erään pakkipari lähti hakemaan suunnanmuutosta tappelemalla. Hävittyään neljästi oli uudelleen arvioinnin hetki ja päätökseksi muodostui odottaa viimeisen erän mahdollista momentumia ja kiekon onnekasta pomppimista vastustajan siniviivan yli. Jännitys oli silminpistävää joukkueen poistuessa taktiikkapalaveriin tuuppien toisiaan (lukuunottamatta Primadonnaa joka käveli suoraan vip-aitioon ja tilasi tsekkiläisen oluen puhtaaseen lasiin).

Tunteetkin laukesivat viimeisessä erässä.
Erän alussa Monterosson taklattua vastustajan maalin takana puolustaja Dalia, riensi paikalle mahdollisesti päihtynyt Later joka vaati joukkuetoveriaan tilille joukkueen homoikonin vahingoittamisyrityksestä. Luigin tullessa väliin pyydellen sopimishalausta tai viimein, edes kättelyä haastoi Thomas tämänkin tappeluun. Ajoittain fyysistäkin väittelyä käytiin siitä, voiko tai kuuluuko tähtipelaajaksi jonkun tahon luokittelemaa ja/tai vähemmistöä; lyödä tai loukata tällä vuosituhannella. Kymmenet salamavalot tallensivat tilannetta, myös jäällä. Tuomareiden kuultiin tällä välin juttelevan rauhallisesti monster.fi ja mol.fi palveluiden eroista. Tilanne laukesi HCN:n hieroja/välinevalmentaja Vljadimirin kurvatessa paikalle jääkoneella ja erotettuaan kolmikon suihkuttamalla vettä - minkä Monterrosso luokitteli liian kylmäksi ja julmaksi. Koska muutakaan ei keksitty, puolustus kaksikko laitettiin eri jäähyaitioihin.

Puoli erää mentiin viimein hyvää jääkiekkoa totuttuun tapaan: Nilkkatulehdus keskittyi alivoimalla hakemaan maalia. Vaikkakin Primadonnan sijoittuminen siniviivojen väliin ja ajoittain kieltäytyminen koskemasta lainkaan kiekkoon, myös tasavajaalla, vaikeuttikin pelinrakentamista. Puolustajille vihellettiin varmuuden vuoksi uudet vitoset ennen jäähyjen loppua ja tilanne ratkesi lopullisesti Dalin hyökätessä Metro Chiefsien juniorikiekkoilijan kimppuun, välittömästi tämän astuttua samaan jäähyaitioon.

Peli päästiin aloittamaan kunnolla vasta oikeiden poliisien hakiessa Dali pois koko hallista.
Nilkkatulehduksen takaa-ajopeli käynnistettiin Laterin palatessa takaisin jäälle ja hän tekikin vielä hienot 1+2 erän loppuun. Monterossolle 2 maalia alivoimalla ja Primadonnalle videotarkastusten jälkeen kakkos syöttö jokaiseen osumaan.
Ottelu päätökseen 9-3.

- -

"Hokihokibängbäng nyt kulkee! Huomenna ajan ne kaikki whiihii! Nyt Iso-Roballe juhlimaan!" - Luigi Monterosso.

"Syötin jokaisen maalin ja taklauksen. Jos olisivat tehneet maalin joka syötöstäni niitä olisi 12! Jos en olisi syöttänyt olisin itse tehnyt saman verran maaleja. Analyyttisesti katsoen vika oli puolustuksessa sekä hyökkäyksessä, erityisesti maalivahdissa.. mutta ei tulisi varmasti kellekkään mieleenkään että minussa. Vittu mitä paskaa pojat." - Tsekki Primadonna

"Niinhän sitä luulis mutta näillä mennään. Olisihan se kiva voittaa silloin tällöin. Mutta.." - Thomas Later