Otteluraportti HC Nilkkatulehdus - Vitun Rannarit

Go down

Otteluraportti HC Nilkkatulehdus - Vitun Rannarit

Post by Mrosso-fan on Thu Jan 29, 2015 4:24 pm

Otteluraportti HC Nilkkatulehdus - Vitun Rannarit

Kelmeä kaupungin katulamppu valaisee Tattarinsuon Beaver-areenan loskaisen ja auraamattoman hiekkapihan. Alue on jo hiljentynyt päivän aherruksesta, vain yksi pätkivä valotolppa ja naapurin autokorjaamolta harvakseeltaan kantautuva harmaan talouden työääni tuovat eloa pysähtyneeseen hetkeen. On pelipäivä Majava-areenalla.

Pelin alkuun on noin tunti kun areenan pihaan kurvaa ensimmäinen auto. Vierasjoukkue VR:n pikkubussi on saapunut ja joukkue purkaantuu hermostuneella vauhdilla loskaan. Aikataulusta ollaan jäljessä. Hetken hiljaisuuden jälkeen joku toteaa: "Eihän täällä vittu oo ketään?". Lopulta joku uskaltautuu kokeilemaan hallin puuovea joka ei yllättäin olekaan lukossa. Sisältä ei löydy ketään joten vieraat sytyttävät valot ja alkavat pukea varusteitaan hölmistyneinä.

Puolen tunnin kuluttua ovesta pamahtaa sisään urheilutoimenjohtaja Lartsa-Hessu Alme sekä kumartua unohtanut puolustuksen johtava ajattelija Salvador Dali otsaansa hieroen. "Juu tuota herrrrrat pahoitteluni että meni vähän tiukille mutta piti käydä noutamassa tuo yksi luupää vesilaitokselta, öö siis Dali... Ja vittu varo niitä karmeja! Saat itte käydä ettimässä uudet roskalavalta jos nääkin hajotat!".

Noin vartin päästä hallin ovi aukeaa hiljaa naristen, kuin saluunanovet lännenelokuvissa. Taustamusiikittomassa kuplahallissa kaikkien katseet kääntyvät väkisinkin oviaukon suuntaan. Sisään astuu, pidettyään ensin draaman vaikutelmaa nostattavan seisahtumisen oviaukossa, joukkueen johtava hyökkääjä, Tsekin lahja Suomen divarikiekolle, Primadonna. Suoraviivainen sentteri lyö Kovasen-taksikuitin Hessu Almeen kouraan ja kävelee sanaakaan sanomatta pelikassit kainaloissaan Dressman-kävelyä privaattipukuhuoneeseensa. "Sinääkin voisit lopettaa niiden saranoijen kiduttamisen..." Hessu Alme mutisee tähden perään.

Kotijoukkueen saatua vakuutettua vierailijat hankittujen erotuomareiden ammattitaitoisuudesta ja venäjän laivaston palveluspaitojen sopivuudesta työasuiksi peli on valmis alkamaan.

HCN:n "metsurin" Thomas Laterin saatua rahakkaan jatkosopimuksen, huhut kertoivat miehen napanneen samantien lehdistötilaisuuden jälkeen Copterlinen kyydin Pärnun kylpyläkaupunkiin kahden raksatyökaveri-maanmiehensä kanssa eikä miestä näytä tänäänkään paikalla näkyvän. Kaksi edellistä HCN-peliä Dali on pukukoppihuhujen perusteella kokenut todellista yksinäisyyttä puolustuksessa. Irtokiekko ei valukkaan maalin edessä mailalla sohivalle "sokea mies"-Dalille koska Later ei ole taklaamassa hyökkääjää irti siitä. Tästä järkyttyneenä Salvador kokeili jopa laitahyökkääjän roolia, tuloksena kaksi keskeytettyä peliä. Ensimmäisessä odotetusti Primadonna oli ensimmäinen lähtijä ja toisessa pelissä yllättäin kylmähermoisena ja pitkäjänteisenä tunnettu Sisilian Monterosso. Näiden pelien ryydittämänä ei vedonlyöjien usko tämän päivän kamppailun loppuun pelaamiselle ole siis korkea. "Pelaako HCN täydet 60 minuuttia?" kerroin oli komeat 50.

Kaikesta huolimatta vieraileva Vitun Rannarit osoittaa urheiluhenkisyytensä ja kunnioituksensa lajille saapumalla paikalle ja aikovansa pelata rehellistä jääkiekkoa tarvittaessa jopa täydet 60 minuuttia. Peli vihelletään käyntiin. Samalla hetkellä sisään rymistelee, ovenkarmeihin törmäten taitolaituri Luigi Monterosso. "Aaa Problemo, Alfa Romeoo... Aaa... Bus Veoolia hidas..." "Niin niin nyt nopiaan kamat päälle!" Huutaa Hessu Alme ja siirtyy kyllästynyt ilme kasvoillaan tutkimaan hajonnutta ovenkarmia.

Peli alkaa hyvällä intensiteetillä. Pelaajat ja kiekko liikkuvat nopeasti ja ärhäkästi. Ja jo ajassa 4.25 yllättäin Nilkkatulehduksen vaihtopenkki ja Hessu Alme räjähtävät eläimelliseen huutoon Dalin laukoessa kiekon löysällä ranteellaan viivalta johon maalinnälkäinen Monterosso ehtii saada mailansa väliin, kiekko jatkaa matkaansa maalille jossa joukkueen rivipelaaja J.Tanaka tuntien sisilialaisen temperamentin yrittää epätoivoisesti hypätä ilmaan pois kiekon edestä, mutta kiekko ehtii osua hänen luistimeensa ja kimmota siitä maalin perukoille. Tanaka katsoo pelokkaalla katseella Monterossoa, joka kuitenkin tuulettaa raivoisasti luistellen ympäri kenttää maila pystyssä, luullen maalia omakseen. Hessu Almeen vielä yrittäessä saada CD-soittimesta Ukkometsoa soimaan maalilauluksi, tuomarit pitävät keskenään palaveria. VR:n kapteeni ja valmentaja tuntuvat tyytyväisiltä huomatessaan kyseenalaisten tuomarien ammattitaidon tilanteessa. Myöhemmin paljastuu että tuomarien "palaveri" koski neuvottelua siitä miltä pisteeltä peliä jatketaan. Lopulta tuomarit arpovat kolikolla kiekon keskipisteelle ja peli jatkuu 1-0 lukemissa kotijoukkueelle.

Todennäköisesti vierailijoiden suoraselkäinen urheiluhenki saa yllättäin myös Nilkkatulehduksen pelaamaan jopa kauden parhainta peliään tähän asti. Jopa joukkuepelaajan irvikuvat Primadonna ja Monterosso kamppailevat raivokkaasti joka irtokiekosta ja Primadonna jopa laskeutuu muutaman kerran oman siniviivan alapuolelle intoutuen puolustamiselta hieman näyttävään toimintaan. Dalin kaipuu ja ikävä sielunveljeään Lateria kohtaan näyttää unohtuneen täysin, tämän taklatessa ja jopa liikkuessa pois maalinedestä heiluttamaan mailaansa. Monterosson pelin alussa jo saama alaraajavammakaan ei tunnu miestä haittaavan, päinvastoin ilmeisesti luistelun sattuessa mies jättää kärkkymisen vähemmälle ja pysyttelee mielellään omalla puolustusalueella. Harvemmat hyökkäykset kuitenkin HCN päättää tehokkaalla prosentilla laukauksiin. Hyökkäyspeli näyttää nöyrän toimivalta, Monterosson ja Primadonnan jopa syötellessään toisillensa. "Miracle on ice" tai "Punakone" käy katsojan mielessä seuratessa vähintään "Mestarit"-elokuvan tasoista draamaa jäällä. Pelin loppuvihellyksen soidessa laukaukset ovat yllättäin kotijoukkueelle 20-11 ja 1-0 voitto on tosiasia. Tänään jäällä nähtiin poikkeuksellisesti kaksi loistavasti pelaavaa joukkuetta ja yleisölle olisi tarjottu laadukasta kiekkoviihdettä, jos sellainen olisi paikalle vaivautunut. No jos otteet jatkuvat samoina, näin voi jopa käydä. Kysymysmerkkinä lähinnä Monterosson ja Primadonnan esitykset ja tarkemmin sanottuna pelimotivaatio. Tänään tuntui molempien löytäneen selkärangan, toivottavasti ei vain laina sellaisen.

Ottelun tulos: 1 - 0

Mrosso-fan

Posts : 4
Join date : 2015-01-29

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum